30/3/14

Mandaloun

Νέο Λιβανέζικο έχει ανοίξει στα Βόρεια Προάστια. Νέες γεύσεις και αρώματα Μέσης Ανατολής ξεπροβάλλουν στο Χαλάνδρι (σύνορα με Νέο Ψυχικό). Είναι ένας μοντέρνος χώρος με άγγιγμα Μέσης Ανατολής και κυρίως του Λιβάνου. Βέβαια δεν είναι σαν τα κλασσικά Μεσανατολίτικα που γνωρίζουμε, έχει πινελιές και από την δύση στην διακόσμηση του, με τις άνετες μαξιλάρες στα μπροστινά καθίσματα και τα καλάθια από τα ζαρζαβατικά να είναι στον αέρα δίνοντας μας αίσθηση μιας άλλης εποχής. Βέβαια εκείνο που τραβάει τα βλέμματα με την πρώτη ματιά είναι οι βαλίτσες που είναι τοποθετημένες ομοιόμορφα δίνοντας μια δυτική πινελιά στον χώρο.

Αυτό που σε κερδίζει αρχικά είναι η καλαίσθητη διακόσμηση και η ευγένεια των ανθρώπων που την έχουν. Το μαγαζί είναι απέναντι από το Κολέγιο Αθηνών, και είναι εύκολη η πρόσβαση και το parking (αρκεί βέβαια να είναι καθημερινή, για να μην ταλαιπωρηθείς πολύ να σταθμεύσεις). Είναι ένα μαγαζί που μπορείς να πας και να περάσεις πολύ ευχάριστα τον χρόνο σου, δεν είναι κακό και για deal εταιριών (κλείσιμο συμφωνιών) μαγαζί.

Μετά από την περιγραφή του χώρου ας περάσουμε στα ενδιαφέροντα (τις ποικιλίες ελέησον ο Κύριος Ημών). Με μια ματιά θα δούμε πως το κυρίως μενού απαρτίζεται από διάφορα είδη κρεάτων. Το κοτόπουλο π.χ είναι στην σχάρα μαζί με λαχανικά (στην τιμή των 8.5 ευρώ). Το Mandaloun (από όπου έχει πάρει και το όνομα του το μαγαζί) είναι ο βασιλιάς του μενού (στην τιμή των 12 ευρώ). Είναι Σουβλάκι mixed (μοσχάρι+κοτόπουλο+kebab) μαζί με λαχανικά και μας δίνει έναν πλήρη αισθησιασμό στον ουρανίσκο μας. Βέβαια υπάρχει και το spicy veal and lamb kebab (στην τιμή των 8.5 ευρώ), για τους πιο τολμηρούς, που δίνει μια πικάντικη γεύση στο μενού μας. Εκείνο που μ'άρεσε πιο πολύ από όλα, ήταν το peinirli με λαχανικά και τυρί (στην τιμή των 4 ευρώ), αλλά και το peirnirli με special κιμά (ήταν λίγο πικάντικος ο κιμάς και το απογείωσε) και τυρί που ήταν όλα τα λεφτά (επίσης στα 4 ευρώ).Το ξακουστό tabbouleh/ταμπουλέ (στην τιμή των 5.5 ευρώ) έδωσε μια νότα ανατολής πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή (ήταν σαν να χορεύει χορό της κοιλιάς χορεύτρια που ήταν ειδήμων του είδους. Ναι ναι τόσο καλό μπορώ να πω). Το Falafel (στην τιμή των 3.5 ευρώ) ήρθε και έδεσε μαζί με το υπόλοιπο μενού, και το απογείωσε (ίσως το πιο ελαφρύ από όλα τα γεύματα του μενού).

Μετά από ένα γεμάτο γεύμα, ήρθε η σειρά του τσαγιού (έχει πολύ ωραία αρωματικά τσάγια το μαγαζί, πέραν του κλασσικού καφέ) για χαλάρωση έπειτα από μια δύσκολη μέρα δουλειάς.

Δεν γινόταν να μην δοκιμάσουμε τα γλυκά και ειδικά το ξακουστό κιουνεφέ (στην τιμή των 4.5 ευρώ) (κανταΐφι γεμιστό με mozzarella και φρέσκο βούτυρο) που μας πέταξε σε γευστικούς αισθησιακούς οργασμούς.

Και όταν ήρθε η στιγμή της ψυχρολουσίας (ναι ναι του λογαριασμού )προς μεγάλη μου έκπληξη (ευχάριστη βεβαίως βεβαίως) είδα πως άξιζε τα λεφτά του, αφού όλη η παρέα των 6 ατόμων πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα και χόρτασε όλη μόνο με 104 ευρώ. Μην πω πως έπρεπε να ήταν και λίγο παραπάνω, τιμή πολύ καλή.

Το μόνο σίγουρο είναι το Mandaloun θα γίνει σε σύντομο διάστημα, το πιο in στέκι για deals και όχι μόνο, στα Βόρεια Προάστια. Αξίζει να το επισκεφτείς μια φορά, χωρίς δεύτερη σκέψη.


Mandaloun Λ.Κηφισίας 226,Χαλάνδρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου